Samen fit worden!

fitness, fit, and workout afbeelding

Heee allemaal! Al lang niet meer geschreven, pfff. Mijn plan was om deze vakantie wat blogs te maken en vooruit te plannen, maar dit gaat een uitzondering worden. Ik schrijf dit op zondag ochtend en hopelijk staat ‘ie straks al online. Waar gaat deze blog over? Het gaat over mijn voornemen, doel en wat ik de komende 4 weken ga doen of in ieder geval ga proberen te doen. Meer weten? Lees dan verder!

Wat ik wil gaan doen de komende 4 weken is sporten, niet omdat ik vind dat ik ongezond ben, niet omdat ik vind dat er wat vet af moet, maar gewoon omdat sporten gezond is, je een goede conditie krijgt en je je achteraf heel goed voelt dat je weer even gesport hebt.

nike, fitness, and fit afbeelding

Hoe ga ik dit doen?
Ik heb een sportkalender gevonden op internet, namelijk eentje van blogilates. Ik kwam op deze site door Mascha van Beautygloss en vond dat het een kijkje waard was. Ik vond een beginnerskalender en die beviel me wel.

De sportkalender waar ik het over heb is deze:
beginners 2b-1

Deze kalender is ook te vinden op blogilates.com
Op bovenstaande kalender wordt beschreven wat je elke dag gaat doen als je dit 4 weken plan volgt (wat ik dus ga doen). Zoals je kan lezen is het 6 dagen sporten, zondag rust. Je kan natuurlijk ook op een andere dag beginnen dan maandag en dan is niet zondag je rustdag, maar een andere dag. Ik begin aanstaande maandag, oftewel, morgen.

Doel
Het is voor mij geen “moeten”. Ik zie dit als een doel, een voornemen, een idee, wat hopelijk gaat lukken. Ik ga ondervinden of ik dit vol houd en of ik dit allemaal wel gepland krijg, want zoals je ziet, moet je meerdere dingen per dag doen. Ik ga het dus proberen, maar het is niet erg als het niet meteen lukt. Ik kan voor mezelf aanpassingen maken zonodig.

Hoe het werkt?
In de kalender staat bovenaan per dag een roze activiteit die gewoon verteld wat je moet doen en de andere “opdrachten” zijn titels van youtube video’s. Als ik het dan zo bekijk, dan vind ik dat ik er best veel van me verwacht wordt, maar goed, we zullen zien hoe het zal gaan. Zondag mag je lekker gaan bakken, maar ik heb al besloten dat ik me niet ga houden aan de zondag-opdrachten. Ik bedoel, sporten ga ik natuurlijk doen, want daarom ga ik deze kalender volgen, maar bakken, nah, ik kan betere dingen doen op zondag (slapen natuurlijk).

diet, fit, fitness, food, goals

Waarom?
En dan als laatste, waarom schrijf ik deze blog? Ik vraag me af of er meerdere mensen zijn die dit samen met mij willen gaan doen. We kunnen elkaar motiveren, we kunnen elkaar informeren over wat we moelijk vonden en we kunnen elkaar natuurlijk ook vragen stellen! Het lijkt me dus leuk om dit samen te doen. Onder deze blog kunnen we op elkaar reageren en als het een succes is dan zal ik een wekelijkse (of vaker) update geven.
Ik zal wel meteen beginnen met een vraag: Wat zijn crunches? Ik heb geen idee namelijk… Hopelijk weten jullie het, zoja, laat het me weten in de reacties!

Ik hoop dat het jullie leuk lijkt om te doen en dat jullie samen met mij dit willen gaan doen. Ik weet niet zo goed hoe dit gaat worden en of het wat gaat worden, maar we zullen er vanzelf achterkomen. Laat mij weten wat je van de blog vond en of je van plan bent om dit te gaan doen! Ook als je denkt van: Iris, wat jij nu allemaal zit te doen en te hopen, dat slaat nergens op dan mag je me dat ook laten weten! Ik ben razend benieuwd naar jullie reacties, dus let me know! Heel erg bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Edit: Op girlscene heb ik dezelfde blog geplaatst en veel mensen willen meedoen. Daarom is besloten dat we een groepchat maken en om dat allemaal te lezen, klik dan hier. Het ID dat je nodig hebt om mee te doen met de groepchat, kan je via girlscene laten weten of via hier (laat het dan weten via de reacties, als je niet wilt dat je reactie openbaar wordt, zeg dat dan even in je reactie, want dan noteer ik het ID en komt je reactie niet op de site te staan :D)

(Afbeeldingen komen van weheartit en favim)

Advertenties

4 gedachtes over “Samen fit worden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s