27 april: Koningsdag!

Op 27 april is het weer zover: Koningsdag! De dag waarop er wordt verkocht als een dolle, de dag waarop er wordt gekocht als een dolle en de dag waarop er wordt gefeest als een dolle. Ik zelf ben de verkoper en als jij dit jaar ook zit te denken om een kraampje te gaan hebben, dan zou ik vooral verder lezen, want vandaag geef ik inspiratie (“Wat moet ik verkopen?”) en tips!

Laten we beginnen met de inspiratie, want wat kun je nou allemaal gaan verkopen?
♥ De traditionele ik-heb-opgeruimd-en-moet-spullen-kwijtmanier:
Deze spreekt voor zich. Je gaat eens goed door je kamer of woning heen en terwijl je om je heen kijkt zie je al dingen die je niet echt (meer) leuk vindt en gebruikt. Selecteer al die voorwerpen en tadaa: Je hebt je spullen al bij elkaar voor koningsdag. Mocht je nou motivatie nodig hebben om op te ruimen, dan kan ik je van harte dit boek aanraden, de best-seller van Marie Kondo: “Opgeruimd!”.

♥ Grabbeldoos
Je koopt wat spulletjes bij de action, pakt ze in, doet ze in een doos en gooit er nog wat papier bij. Vervolgens 70 cent om te grabbelen (bijvoorbeeld): Kom maar op met die winst. Zorg wel dat je bij een markt staat waar ook veel kinderen komen :).

Bron

♥ Gokspelletjes
Met gokspelletjes bedoel ik bijvoorbeeld dat je een pot pakt en vervolgens er een aantal knikkers erin doet en dat mensen dan moeten raden hoeveel knikkers erin zitten. Je kunt ook iets anders doen, want er zijn talloze varianten hierop!

♥ Je talent gebruiken
Wat is jouw talent? Kun je goed tekenen? Dan kun je mensen gaan natekenen en daar wat geld voor vragen, maar als je houdt van nagels lakken, dan kun je daarmee iets gaan doen!

♥ Eten verkopen!
Dit doe ik zelf: Ik verkoop namelijk aardbeien. Dat loopt als een tierelier! Je kunt ook kroketten gaan bakken of chips gaan verkopen of ranja uitdelen. Super veel mogelijkheden! Let wel op: Bij sommige markten mag je geen eten verkopen, dus informeer eerst even bij het bestuur!

Dat waren de ideeën! Heb jij een idee wat hier nog niet bij staat, laat het dan weten in de reacties! Zo helpen we elkaar een beetje en maken we mijn blog af :D.

Bron

Dan komen er nu nog een paar tips, die je nog niet kende of waar je zelf nog niet aan gedacht had:

♥ Zorg voor een tafeltje
Je spullen zullen veel meer opvallen wanneer ze op hoogte staan i.p.v. op een dekentje op de grond! Daarbij denk ik ook dat het veel beter voor je rug is, maar ja, dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten.

♥ Vriendelijk
Cliché, I know… Maar het is bij zo’n markt als dit echt extreem belangrijk! Mensen zijn al snel klaar met je als je onaardig doet en dat wil je natuurlijk niet, jij wilt verkopen!

♥ Zorg voor een goed plekje!
Belangrijk is bijvoorbeeld dat er veel mensen langs jouw kraampje komen (dus dat je niet helemaal achteraf zit) en dat er genoeg ruimte is!  Houd ook rekening met het weer: Kans op regen? Zorg voor een plan!

♥ Benodigdheden
Zorg voor wat kleingeld, zonnebrandcrème of een paraplu, pen/stift om de prijs nog te kunnen veranderen, etc.

Bron

♥ Versieren
Waarom komen mensen naar jouw kraampje? Doordat jouw kraampje opvalt! Versier je kraam dus lekker uitbundig en het wordt al meteen een stuk drukker!

♥ Kreet
Niet iedereen zal dit willen doen, maar het is wel heel leuk. Namelijk: zorg voor een leuke kreet zoals “Wees slim, koop uw spulletjes bij Kim!” of “O wat is het fijn, in het winkeltje van Marjolijn”. Altijd leuk en grappig!

♥ Prijsactie
Voorbeelden hiervan zijn : “3 halen, 2 betalen” of “3e product gratis”…

♥ Samen
Mocht je het nou altijd een beetje saai vinden, regel dan iemand die er samen met jou wil gaan staan. Dat is zo veel gezelliger! Als het dan wat minder druk is, heb je tenminste nog iemand met wie je lekker kunt kletsen!

Dat waren alle tips en tricks! Hopelijk heb je er iets aan gehad en laat zeker nog een reactie achter. Wat ga jij doen op koningsdag? Heb je nog toevoegingen of andere tips? Let me know! Thanks for reading! X

Bron hoofdfoto

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s