De (school)sites die je moet kennen!

Geef toe, je hebt vast wel eens naar de antwoorden gegoogeld. Voor een exact vak of een taal… Maar welke sites zijn daar nou handig voor? En welke sites kun je gebruiken als je extra uitleg wilt? Met mijn 4 jaar lange “ervaring” heb ik al een hele collectie met goede sites kunnen ophouden en het zou niet aardig zijn als ik die niet met jullie zou delen, toch? Vandaag krijg je dus een hele lijst met sites voor elk vak minimaal één. Benieuwt? Lees dan vooral verder!

Hoe het werkt
Er zijn verschillende soorten sites en vandaag ga ik ze even in drieën verdelen. Te beginnen heb je de sites waar je de antwoorden gewoon klakkeloos over kan nemen (❶). Vervolgens heb je de sites die uitleg geven over de onderwerpen van het vak of een bepaald onderwerp (❷). Als laatste heb je nog de sites die gewoon handig zijn als je je huiswerk maakt (❸): bijvoorbeeld bij een taal een goede vertaalsite. Dat zijn dus de categorieën van deze blog en ik ga proberen ze zo goed mogelijk in categorieën te plaatsen.
Verder, als er een * achter staat, dan wil dat inhouden dat ik het vak niet meer heb en dus de site zelf niet gebruikt heb. Misschien heb ik de site dan via vrienden of heb ik het gegoogeld. Ik heb geen ervaring met die sites, maar ik heb ze wel zo goed mogelijk uitgekozen.
Oké, dat was de uitleg! Let’s get started!

Wiskunde:
❶❷ www.wiskunde.net > Hier is uitleg te vinden door middel van filmpjes en voor de mensen met het boek “getal & ruimte” zijn er ook antwoorden beschikbaar.

Natuurkunde:
www.youtube.com/acnatuurkunde > Je zult nog wel vaker YouTube kanalen tegenkomen! Ook zulke filmpjes kunnen bij jou het kwartje laten vallen :).
www.naskpastoor.nl / www.i-nask.nl > Zelfde site, de site is alleen verhuisd.

Scheikunde:
www.youtube.com/scheikundelessen > Deze man is geweldig!!! Mijn huiswerk voor scheikunde is standaard zijn filmpjes kijken. Beste scheikunde leraar ooit.

Biologie:
www.biologiepagina.nl

Duits:
www.uitmuntend.de > google translate is verleden tijd; deze vertaalsite is veel beter. Hij vertaalt Duits-Nederlands en Nederlands-Duits.

Engels:
www.duolingo.com > Dit is een soort van online-cursus om Engels te leren, maar super handig als je er niet zo goed in bent!

Frans*:
www.verbuga.eu

Nederlands: 
www.cambiumned.nl > Hier vind je uitleg èn oefeningen.

[Dan nu, even voor de gymnasiasten onder ons (al kan ik me niet voorstellen dat je ze nog niet kent):

Latijn:
www.latijnengrieks.com > ge-wel-dig, in één woord
Filmpje voor uitgangen praesens (pas op, lied gaat niet meer uit je hoofd)

Grieks:
www.latijnengrieks.com ]

Aardrijkskunde*:
www.youtube.com/jufkok

Geschiedenis*:
www.youtube.com/JORTgeschiedenis > mijn vrienden die wel geschiedenis hebben, vinden hem allemaal een held.

Als laatste heb je nog een hele groep sites van dezelfde oprichter (of zoiets?) (❷):
www.engelsacademie.nl
www.wiskundeacademie.nl
www.nederlandsacademie.nl
www.biologieacademie.nl

Dit waren de sites! Mijn collectie is hierbij dus gedeeld, maar als jij nu denkt van: ‘hee, die site heeft ze niet gezegd, maar die is super handig.’ Laat dan in de reacties weten wat jij nog handige sites vindt! Zo helpen we elkaar en dat is natuurlijk wat we willen. Hopelijk heb je er wat aan en laat me ook weten welke sites je nog niet wist en super fijn vindt nu je ze ontdekt hebt. Thanks for reading! X

Advertenties

2 gedachtes over “De (school)sites die je moet kennen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s