Uitstelgedrag… Herkenbaar?

Hoiii! Wat lang geleden, pfoe. Misschien heb je binnenkort toetsweek of een drukke week of je hebt vakantie en moet veel doen voor school. Je zult jezelf ertoe moeten zetten om aan het werk te gaan en misschien ben jij een van die mensen die harstikke goede discipline hebben en meteen aan het werk kunnen, maar ik kan jou iets vertellen: zo iemand ben ik niet. Nee, ik ben degene die na drie uur treuzelen en lummelen eindelijk eens begint en dan tijdens het leren nog zo erg wordt afgeleid, dat ik aan het einde van dag, terwijl ik in bed lig, bedenk dat ik eigenlijk helemaal niks heb gedaan. Zo iemand ben ik. Ik ga al die kenmerken opschrijven in een (hopelijke) grappige volgorde en als jij denkt dat jij ook zo’n treuzeliemand bent, lees dan vooral verder.

Bron foto

We beginnen om 3 uur, dat is de tijd dat je thuiskomt :).

15.00
Pfoe, blij dat ik weer thuis ben. Na dat fietsen, heb ik wel even rust verdiend. Nee. Ik moet streng zijn. Ik ga 15 minuutjes niks doen en dan ga ik beginnen.

15.02
Hmm, ik lust eigenlijk wel een koekje. Eentje maar, we moeten wel gezond blijven. Dan kan ik net zo goed even tv kijken. Ja, dat ga ik doen.

15.05
Oeh, er is een leuk programma op MTV. Oh, dat duurt wel iets langer dan een kwartier. Hmmm..
Ach, die paar minuutjes maken toch niks uit.

15.30
Er is meteen een tweede aflevering. Het is nu juist zo leuk; deze kijk ik ook nog en dan ga ik echt beginnen.

16.00
Oke, programma klaar, nu moet ik nog even zorgen voor wat te drinken, lekker thee. Moet ik nog wel even het water koken. Shit, moet ik wachten. Ach, doe ik ondertussen wel even een spel op de iPad.

 

Bron foto

16.10
*Komt boven*
Verdorie, mijn kamer is een grote rotzooi. Ik kan me echt niet concentreren het zo’n troep is. Vooruit dan maar, dan ga ik eerst dat opruimen. Dat duurt maar 10 minuutjes en dan kan ik daarna meteen beginnen.

16.15
Overal zwerven shirtjes rond, wat vervelend zeg. Het ligt ook allemaal zo onhandig in mijn kleding kast. Goed, dan ga ik dat eerst even verhelpen. Anders doe ik het nooit en blijft alles in mijn kamer rondslingeren.

16.45
Zo, alles opgeruimd en wel: Nu kan ik ècht beginnen. O, nee! Mijn buik begint te knorren. Ugh, ik kan me nooit goed focussen op mijn werk als ik honger heb. Eerst maar eens iets te eten halen.

16.50
Ziezo, ik ben er helemaal klaar voor.  Ben ik nog iets vergeten? Nee volgens mij niet. O, wacht, altijd van tevoren naar de wc, zodat je niet hoeft te gaan tijdens het leren. Misschien moet ik zelfs een grote boodschap doen. Ach, ik neem wel mijn mobiel mee, dan verveel ik me niet op de wc.

17.05
Hehe, dat liep een beetje uit. Maar goed, dat is verleden tijd, ik ga me nu focussen op wat ik moet doen. Even de laptop opstarten; mail checken, even kijken of er nog blogs zijn die me leuk lijken. O wat leuk! Een mail van Syntia! Het gaat over een datum voor het afspreken. Even reageren hoor.

17.10
Jeezz, ik ben echt nu al kapot en ik heb nog niks gedaan. Maar ja, in deze conditie kan ik ook niks. Ik ga even 10 minuutjes op bed liggen en dan ga ik ècht ècht beginnen.

17.25
Hoor ik iets? Oh, we gaan eten! Nom nom nom, daar had ik echt veel zin in. Zo te ruiken, eten we ook werkelijk iets lekkers, dus dat wordt smullen!

18.20
Wil ik net gaan beginnen, moet ik de post uit gaan halen, mijn ouders lijken gewoon niet te willen dat ik werk aan school. Als ik straks mijn huiswerk niet af heb, dan is het hun schuld. Omg, mijn tijdschrift is bezorgd. Oeh, die wil ik eigenlijk meteen al lezen, maar ik weet dat ik het niet moet doen. Ach ja, fack it, die paar minuutjes maken toch niks uit.

18.55
Zo, nu hangen de posters ook meteen goed in mijn kamer. Het ziet er meteen veel gezelliger uit. Oke, waar is mijn agenda. Nee hè, als ik die ook nog moet gaan zoeken, dan haal ik het niet meer hoor.

bron foto

18.57
Nevermind, ik heb ‘m al gevonden. Eens kijken: Ik moet Frans, bio, natuurkunde, Nederlands maken en een hoofdstuk van Engels boek lezen. WAT! Scheikunde overhoring!? Waarom weet ik daar helemaal niks van! Jeetje, dit moet ik even vertellen op WhatsApp.

19.05
Het is me ondertussen duidelijk geworden dat ik de enige was die er niks van wist. Als ik nog eens goed denk, had ik het eigenlijk al moeten weten. Hij heeft meerdere keren in de les gezegd dat we de toets moesten voorbereiden. Oké, hoe pak ik dit aan? Makkelijk eigenlijk, natuurlijk ga ik beginnnen met leren voor scheikunde. Engels gaat ze toch niet controleren en voor bio wordt er nooit huiswerk opgegeven, dus dan zal dit wel niet zoveel zijn. De rest maak ik na het leren voor scheikunde.

20.30
Ik snap niks van scheikunde. Verdomme. Ik ben er helemaal gedemotiveerd door. Pfff, even naar beneden 10 minuutjes ontspannen en dan ga ik weer verder, hopelijk gaat het nog lukken, want ik heb echt geeeeen zin meer.

20.35
Oeh, leuke serie.
*Kijkt op klok*
5 minuutjes kijken dan maar.

20.50
Oke, ik ga niks meer aan school doen. Frans, natuurkunde en bio neem ik morgen wel over van iemand.
Deze dag is helemaal mislukt, nouja, ik heb tenminste wel scheikunde geleerd. Morgen, ga ik wèl alles doen wat ik heb gepland.

22.30
Zo, en nu welterusten :).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s