DIY: voornemenspotje voor 2016!

P1100149

Oelala! Het is al bijna 2016! Hierbij wil ik sowieso iedereen al een gelukkig Nieuwjaar wensen! Wat heeft bijna iedereen bij oud en nieuw? Voornemens natuurlijk! Ik heb een paar maanden geleden een paar artikelen geschreven met voornemens voor de bijhorende maand. Dit hield dus in dat ik me een maand lang heb geconcentreerd op dezelfde voornemens. Dit lukte vaak niet en ik denk dat ik de oorzaak weet: De eerste paar dagen let je er nog op, maar op het einde van de maand ben je ze eigenlijk al vergeten. Ik heb de oplossing gevonden: Een voornemenspotje!

Wat is het voornemenspotje? Nou, dat ga ik allemaal uitleggen. Zoals ik dus al zei denk ik dat de valkuil bij veel voornemens is dat de tijd dat je er op moet letten veel te lang is. Daarom bedacht ik het voornemenspotje! Het voornemenspotje is een potje met daarin cijfers (op lootjes) tot en met de 31. De bedoeling is dat je net de avond ervoor of vroeg in de ochtend een cijfer grabbelt en vervolgens op een voornemenslijst kijk om te weten op welk doel je je vandaag gaat concentreren (snap je het nog?).
Dus je hebt:

  • een potje met cijfers erin
  • een lijstje waarin je kunt zien welk voornemen bij het nummer dat je getrokken hebt hoort.

Met dit concept heb je dus elke dag een ander voornemen! Nou ja, ik heb een aantal voornemens dubbel gebruikt, omdat ik ze erg belangrijk vond.
Ik wil jullie nu laten zien hoe ik dit heb gemaakt! Het is niet heel erg moeilijk, vond ik, maar misschien had ik gewoon te veel motivatie om dit te maken.

Waar begon ik mee?

P1100116   _DSC4022
Ik meette wat dingen op, zoals
lengte en hoogte. Eigenlijk alleen die 2 dingen.
Met deze afmetingen knipte ik een papiertje uit en deed aan beide uiteinden wat washi tape.

Toen kreeg je dit.

 

 

 

Natuurlijk moesten er ook nog voornemens komen!
Ik maakte een lijst met dingen waar ik aan wilde gaan werken, bedacht er zoveel mogelijk, maar ik kwam lang niet bij 31 voornemens. Maar dat vind ik niet erg! Er waren een paar voornemens die van mij wel wat extra aandacht mogen krijgen.

Ik zal een stukje laten zien:

 

21 Vandaag ga je proberen veel te lachen.
22 Vandaag ga je meer fruit eten (minimaal 3).
23 Vandaag ga je veel water drinken.
24 Vandaag ga je veel complimenten geven.
25 Vandaag ga je geen koek of cake pakken.
26 Vandaag ga je lekker lang touwtje springen.
27 Vandaag ga je op tijd naar bed (21.30).
28 Vandaag ga je je kamer opruimen.
29 Vandaag ga je op tijd naar bed (21.30).
30 Vandaag ga je extra hard studeren.

Oké, nu begrijp je misschien al wat meer.

Uitgeprint en wel...

Uitgeprint en wel…

Even het papier wat kleiner gemaakt.

Even het papier wat kleiner gemaakt.

P1100129

En nog even plastificeren 🙂

Toen ik dit had, was ik natuurlijk nog niet klaar: Er moesten nog cijfers in. Ik wilde graag verschillende kleuren en ik koos voor roze en blauw. Voor blauw de oneven nummers en voor roze de even nummers.

P1100127 P1100130 P1100133

Na heel veel keren dubbelvouwen, kreeg ik dit:
P1100143

Het is nu bijna klaar; ik had het potje al, maar er mocht wel meer te zien zijn dan alleen de washi tape. Daarom besloot ik er nog een paar dingen mee te doen: een naam aan het potje geven en mooie stickers erop plakken.

Het eindresultaat!

P1100144 P1100146 P1100147

Vanaf 1 januari 2016 ga ik dit potje gebruiken en ik hoop heel erg dat dit mij zal helpen met het realiseren van mijn voornemens.

P1100149

Ga jij het ook proberen? Laat het me weten! Ik vond het in ieder geval super leuk om mee aan de slag te gaan. 
Dit was de DIY enne… Thanks for reading! Oja, en iedereen een gelukkig Nieuwjaar toegewenst!

Advertenties

11 gedachtes over “DIY: voornemenspotje voor 2016!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s