Huiswerkbegeleiding, wat nu?

Hoiii lieve mensjes! Vandaag wil ik even wat mededelen aan jullie. Ik vind het namelijk super leuk om artikelen met tips en tricks te schrijven over dingen van school. Echter betekent dit niet dat ik dit super goed kan, ik vind het alleen heel leuk om erover te schrijven. Daarbij zit ik in 4VWO, mijn drukste jaar tot nu toe en daar had ik moeite mee. Daarom heb ik een beslissing genomen: Ik ga op huiswerkbegeleiding.

Waarom?
Wat is nou echt de reden dat ik op huiswerkbegeleiding ging? Mijn punten waren niet slecht, ik gedroeg me ook niet slecht en maakte mijn huiswerk netjes. Door al deze dingen was ik dus veel tijd kwijt aan school: te veel. Daar moest verandering in komen. Ik heb toen zelf voorgesteld om op huiswerkbegeleiding te gaan, want wie weet, was het wel iets voor mij. En op deze manier besloten we dus dat ik huiswerkbegeleiding zou gaan uitproberen.

Wat is huiswerkbegeleiding?
Elke keer weer als ik aan mensen heb verteld dat ik op huiswerkbegeleiding zit, vragen ze mij verbaasd: “Waarom, jij haalt toch gewoon goede punten?”. Dus laat me dit even uitleggen. Het feit dat ik goede punten haal, betekent niet dat ik goed kan plannen. Daar -blijkt nu dus- ben ik helemaal niet goed in. Huiswerkbegeleiding helpt mij met plannen. Je krijgt een eigen planner, wat je agenda gaat worden en ze gaan samen met jou kijken hoe je gaat plannen.

2015-12-12(b)

Helpt het?
Tja, Iris, allemaal heel fijn dat je op huiswerkbegeleiding zit, maar helpt het ook? Jazeker! In het begin was het voor mij vooral heel erg wennen. Ik doe mijn huiswerk al 3 jaar op dezelfde plek en dan nu opeens ergens anders. Dat heeft wel even tijd nodig. Maar ondertussen, vind ik huiswerkbegeleiding super fijn. Ik denk dat het deels hier aan ligt:
Ik maak mijn huiswerk dus al 3 jaar op mijn kamer, maar ik doe ook andere dingen op mijn kamer, zoals lezen, YouTube kijken, chillen. Mijn hoofd denkt dus aan allerlei activiteiten als ik in mijn kamer ben. Daarom vind ik het ook moeilijk om mezelf daar te kunnen concentreren: afleiding, afleiding en nog eens afleiding. Nu ik op huiswerkbegeleiding zit, maak ik mijn huiswerk altijd in dat lokaal. In dat lokaal doe ik ook niets anders, dus mijn hoofd weet, hé ik zit weer hier, ik moet me concentreren. Huiswerkbegeleiding helpt mij heel erg en het bespaart me anderhalf uur werk.

Wie, wat, waar?
Hoe kwam ik er eigenlijk op? Het zit zo: Huiswerkbegeleiding wordt bij mij op school aangeboden. Daarom is het ook zo handig, want als ik eerst nog naar een andere locatie moest, zou voor mij het nut er al snel af zijn. Het duurt maximaal tot half 6 en omdat ik in 4VWO zit en zo’n druk rooster heb en dus bijna altijd 8 uur heb, heb ik maar ca. 90 minuten de tijd om alles af te krijgen. Alles wat ik daar niet maak, moet thuis gebeuren en dat heb je natuurlijk liever niet! En gedurende de periode dat je op huiswerkbegeleiding zit, lukt het waarschijnlijk steeds beter. Bij mij in ieder geval wel.

2015-12-12(a)

What’s next?
Nu ik op huiswerkbegeleiding zit, krijg ik dus allemaal tips over hoe kun je het beste plannen en organiseren. Deze tips wil ik dolgraag met jullie gaan delen. Ik hoop dus in de toekomst artikelen te schrijven over wat ik allemaal leer bij huiswerkbegeleiding en dat jullie daar dan iets aan hebben(?).

Als laatste wil ik dus even zeggen: Huiswerkbegeleiding vind ik niks om je voor te schamen, het is super slim als je erbij zit, omdat je dan blijkbaar zelf wil dat het beter gaat en ook wil leren plannen. Als jij er ook moeite mee hebt, dan zou ik je dus zeker aanraden om er over te denken en misschien een soort van proefperiode in te gaan bij huiswerkbegeleiding. Huiswerkbegeleiding vind ik super handig en misschien jij ook!

Hopelijk vond je dit een leuke blog en heb je er wat aan gehad of heeft het je aan het denken gezet. Ga eens kijken of het er ook op jouw school is! Ik hoop dus in de toekomst tips en tricks te gaan geven, maar daarvoor moeten jullie nog even wachten. Hopelijk ben je er dan weer bij! Thanks for reading! X

Bron afbeeldingen: favim.com, tumblr.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s