Let’s talk about… Booklife!

School is weer begonnen, vakantie is al een tijdje voorbij, maar toch ga ik het vandaag nog eventjes hebben over mijn vakantie! Namelijk: de boeken die ik in de vakantie heb gelezen! Ik hou echt veel van lezen, maar een tijdje terug zat ik in een boekendip (hebben jullie dat ook wel eens gehad? Bij mij kwam het omdat ik een stom boek las…), maar ik heb mezelf erover heen gezet en ben weer begonnen met lezen! Wat heb ik in mijn lange vakantie allemaal gelezen? Ik ga het je nu vertellen!

Ik zal mijn visie op het boek vertellen en hopelijk gaan jullie het leuk vinden! Laat me weten of jij ook super veel van lezen houdt en misschien kun je me een paar boeken aanraden! Let’s begin!

1. Opgeruimd van Marie Kondo!
Opgeruimd!
Weten waar het over gaat? Klik hier!
Dit was het eerste boek dat ik las in mijn vakantie en ik begon het te lezen door Mascha van Beautygloss. Zij vertelde dat ze het een heel inspirerend boek vond en dat het haar echt hielp met opruimen. Ik besloot om dit boek ook te gaan lezen en nam het mee op vakantie (op mijn e-reader).
Ik vond het boek, net als Mascha, heel motiverend. Terwijl ik het boek las, had ik al zin om op te gaan ruimen (dat is nog nooit gebeurd). Nu was er een nadeel: Ik las het boek, terwijl ik op vakantie was, dus echt opruimen kon ik niet, want ik was niet thuis. Eenmaal toen ik thuis was, was de motivatie al weer een beetje weg.
Mocht je dit boek willen kopen, zou ik je sterk aanraden om het in papieren vorm te kopen en niet een e-book. Ik had dit wel en later vind ik dit toch wel jammer, want er staan vaak lijstjes in, over in welke volgorde je iets moet doen en als je een papieren vorm hebt, kun je dit snel vinden, door gewoon even te bladeren. In een e-book gaat dit echter veel moeilijker. Ik vind het daarentegen wel een goed boek, maar het was beter geweest al mijn toekomstige-ik het had gelezen, omdat ik alleen maar mijn kamer kan opruimen en dan ruim ik weer op in kamers, wat juist niet de bedoeling was. Ik heb het boek daarom aangeraden aan mijn moeder, misschien dat het huis zo wat meer opgeruimd zal zijn ;).  Al met al vond ik het een leuk en interessant boek, maar heb ik het te vroeg gelezen.

2. De Chemical-garden trilogie van Lauren DeStafeno
The chemical garden trilogie 1 - VerwelkenWeten waar het over gaat? Klik hier!
Ik kom er net achter dat ik een deel nog niet heb gelezen, maar dat maakt niet uit, dan zal ik gewoon vertellen wat ik van deel 1 en 2 vond! Ik vond het boek op zich wel leuk, niet het leukste boek, dat ik ooit gelezen heb, maar wel in mijn genre en het sprak me ook wel aan. Ik vind het boek leuk genoeg om het aan te raden, ik heb echter het laatste deel niet gelezen, dus mocht het derde deel flut zijn, neem het me alsjeblieft niet kwalijk. Deel 1 en 2 waren in ieder geval wel heel leuk!

3. Endgame van James Frey

Endgame 1 - De opdracht

Weten waar het over gaat? Klik hier!
Ik zal het maar meteen zeggen: Ik snapte helemaal niks van dit boek! Misschien ligt het aan mij, maar ik vond het zo’n vaag verhaal! Ik ben dit boek gaan lezen, omdat het een hele hype was en iedereen het blijkbaar leuk bleek te vinden, maar ik heb nu ondervonden dat het boek niks voor mij is. Ik raad je het boek af, maar laat je maar niet te veel door mij inspireren (niet bij dit boek tenminste), want heel veel mensen vinden het wel een leuk boek. Ikzelf snapte erg weinig van het verhaal en het doel. In het begin dacht ik ook nog van ‘hoe ga ik al deze karakters onthouden’, maar dat went. Nog een dingetje…. Er zit een groot raadsel in en wie dat raadsel oplost krijg 500.000 euro! Zijn er andere die dit boek hebben gelezen? Let me know!

4. Fifty shades of grey van E.L. James

Vijftig tinten grijs

Weten waar het over gaat? Klik hier!

Ja, ik heb dit boek gelezen. Dit boek (en vooral de film) heeft niet echt goede publiciteit gehad, maar ik ben super blij dat ik de hele serie heb gelezen. Sterker nog, ik vond het een hele leuke serie! Nu moet je niet gaan doen alsof het hele boek over seks gaat, want dat gaat het niet. Dat valt namelijk allemaal reuze mee. Het een aspect van het boek, dat er vaak in zit, maar er zitten ook andere kanten aan het boek. Die moeten we ook niet vergeten.
Na dit boek gelezen te hebben, heb ik nog een keer de film gekeken en toen begreep ik de hele film zo veel meer. Ik raad dit boek dus zeker aan en ook bij dit boek ben ik heel erg benieuwd naar wat jullie van het boek vinden! O ja, deel 3 vond ik het leukst!

5. Legend van Marie Lu
Legend deel 1 - Legend

Weten waar het over gaat? Klik hier!
Ik heb absoluut het beste boek voor het laatste bewaard! Dit boek is echt ge-wel-dig. Tijdens de periode in de vakantie dat ik dit boek las, vond ik niks meer interessanter dan deze serie!! Kasteel? Nee dankje. Waterval? Nee dankje. Ik blijf wel lekker hier, zodat ik mijn boek verder kan lezen! Dit boek is zonder twijfel mijn meest favoriete boek geworden (samen met de Touching-Juliette serie). Ik zou dit boek zeker aanraden. Sterker nog, ik eis gewoon van je dat je dit boek gaat lezen. Ach ja, je moet gewoon boeken lezen die je leuk lijken, maar dit boek zou ik je absoluut aanbevelen, want het was super leuk!

Dan zijn we nu alweer bij het einde van dit artikel! Ik hoop dat jullie het tof vonden en dat jullie me vergeven dat ik een tijdje weg was. Laat me weten wat je van dit artikel vond enne… Thanks for reading! X

Afbeeldingen komen van bol.com m.u.v. de kopafbeelding.

Advertenties

4 gedachtes over “Let’s talk about… Booklife!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s