10 voordelen aan (ver) fietsen naar school!

Tja, het is vervelend. Ik weet dat er genoeg zijn die elke ochtend nog een half uur/drie kwartier moeten fietsen, voordat ze op school zijn aangekomen. Vaak zeuren we erover, want het zorgt er toch maar weer voor dat wij eerder moeten opstaan. Allen jaloers op de klasgenootjes die om de hoek (van school) wonen. *zucht* Omdat ik de laatste tijd meer ben van het positief bekijken, gaan we dat nu bij het verre fietsen doen. Dus vandaag: 10 voordelen aan fietsen naar school!

Je wordt wakker!
Nog slapend stap jij op de fiets, maar niet voor lang. Eventjes fietsen zorgt er namelijk voor dat je wakker wordt! Natuur, wind, fluitende vogeltjes, eigenlijk heerlijk om zo wakker te worden. Bovendien zorgt dit voor een iets betere uitstraling als je eenmaal op school bent aangekomen.

Goed voor je spieren!
Eigenlijk is fietsen gewoon een sport, dus spieren kweek je er zeker mee. We (ik spreek even voor de mensen die ook ver moeten fietsen) zien het niet als sport, maar meer als een last. We zijn er ons niet van bewust dat we sporten. De laatste tijd merk ik dat heel veel; Mensen die dan 1 of 2 koekjes op hebben en meteen al spijt hebben en zich voornemen om straks een rondje te gaan hardlopen. Doe niet zo gek! Je fietst elke dag 1 uur, die koekjes gaan er heus wel af! Snappen jullie wat ik bedoel? Je sport. Je verbrandt calorieën. Dagelijks.

Frisse lucht!
Hmm, hier ga ik niet heel erg op in. Frisse lucht is gewoon fijn en dat al is een reden om wat minder te klagen over het fietsen :).

15

Scheten laten!
Aangezien je toch buiten bent, kun je gerust een scheet laten, want niemand merkt het! Elke geur waait weg. Groot voordeel vind ik zelf! Herkenbaar?

Goede conditie!
Deze sluit wel aan bij nummer 2, want als je spieren kweekt, dan merk je dat waarschijnlijk ook wel aan je conditie. In ieder geval is dit ook een voordeel, want bij de coopertest of piepjestest heb je hier dus baat bij!

Gezellig!
Een enorme aanrader is om met een ander te fietsen, want met z’n tweeën is het al snel leuker dan in je eentje! Het kan natuurlijk zo zijn dat er niemand is om mee te fietsen, tenminste, niet uit je dorp. Kijk dan of er iemand is waar je bijna langs fiets, misschien kun je dan toch nog samenfietsen! In ieder geval, het maakt de tocht naar school wel een stuk leuker!

Slimmer!
Op internet heb ik gevonden dat fietsen zorgt voor 15% verhoging van de hersenactiviteit. Ik kan ook zeggen ‘uit onderzoek is gebleken’, maar ik heb geen idee, ook al zou het wel waarschijnlijker overkomen. Eeen weer terug naar het onderwerp!  Het zou dus wel een leuk voordeel zijn als we er slimmer door worden!
Edit: Ik heb het even opgezocht en in dat artikel staat dat het bewezen is, dus geloof het maar 🙂

Betere weerstand!
Bewegen in het algemeen helpt al voor een betere weerstand en nu doe je dat dus dagelijks en dus word je (hopelijk) minder snel ziek! I hope so…

Lekker weer!
Nog een voordeel is dat je lekker kunt genieten van het weer! Vooral in de zomer is het uiterst genieten. In de winter is het witte landschap natuurlijk ook heel mooi, maar de kou is wat minder! In ieder geval, ik vind het geweldig als ik mijn zonnebril voor de eerste keer op (moet) doe(n).

Smoesjes!
Je hebt nu ook een smoesje, alhoewel, het is eigenlijk geen smoesje, maar goed. Je hebt dus nu ook een smoesje voor het later beginnen aan school, want tja, je moet fietsen en dan moet je even uitrusten (overdrijven mag 🙂 ) en dus moet je wel wat later beginnen, verdorie….

Helaas, de blogpost is alweer voorbij! Ik hoop dat jullie iets minder zullen klagen, omdat jullie nu ook de fijne dingen weten van ver fietsen! De reden dat ik deze blogpost heb gemaakt, is niet, omdat ik dat gewoonweg super interessant vond, maar omdat ik probeer om de laatste tijd veel positiever in het leven te staan! Niet dat ik hiervoor depresief was ofzo, helemaal niet… Meer dat ik probeer om overal iets leuks uit te halen, waardoor je leven opeens een stuk positiever wordt! In ieder geval, super leuk dat je erweer bij was en tot zondag! Thanks for reading! X

Oja, heb jij nog ideeën voor een blog, laat ze achter in een reactie! Ik wil er natuurlijk niet tekort komen 🙂

Bronnen: optimalegezondheid.com, imgarcade.com , vi.sualize.us, ecf.com

Advertenties

Een gedachte over “10 voordelen aan (ver) fietsen naar school!

  1. Ik begrijp het volkomen ik fiets ook elke dag naar school maar.. Ik heb geluk dat ik maar 5 a 7 hoef te fietsen hele leuke blogpost!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s