5 soorten boosheden

Iedereen is wel eens boos. Boos zijn is menselijk. Boos zijn kan door van alles komen, jaloersheid, het gedrag van een ander of de oorzaak is bijvoorbeeld onbekend… Maar wist je dat er ook verschillende manieren zijn van boos zijn? Ik ga proberen om ze voor jullie op een rijtje te zetten! 5 De ik-wil-wel-maar-kan-niet boosheid!
Ik zal een voorbeeld geven: Je zusje heeft al je make-up gebruikt en misschien zelfs opgemaakt (of kapot gemaakt), maar ze ziet er nu zo grappig uit dat het je gewoon niet lukt om boos te zijn. Ze lijkt net een clown. Lachen wil je ook niet, want ze mag natuurlijk niet doorhebben dat je het grappig vindt. Straks denkt ze dat het daarom helemaal niet erg is (wat het natuurlijk wel is)! Uiteindelijk ben je gewoon boos op jezelf, omdat je niet boos kan worden. 4 De onredelijke boosheid!
Soms ben je boos, gewoon omdat iemand iets heeft gedaan. Helaas kan diegene er niks aan doen, maar toch ben je zo boos. Altijd een heel raar gevoel.. Je wilt en bent boos, maar aan de andere kant weet je dat je niet boos mag zijn, omdat diegene er niks aan kan doen. Voorbeeld: Iemand is aan het schoonmaken en perongeluk valt er een bakje, dat bakje betekende veel voor jou, maar het was echt een ongeluk! Wat dan??

De grote boosheid!
Soms dan kan je je boosheid gewoon niet uiten. Je zou willen dat er een bokszak hing, waar je al jouw woede uit je kon slaan, maar de meeste hebben zo’n zak niet bij de hand en dan raas je door het huis opzoek naar iets wat je op de grond mag gooien. Op dat moment helpt ook gewoon niks, je kunt zo hard schreeuwen als je wilt, maar nog steeds heb je niet gevoel dat de boosheid al minder wordt.

De kalme boosheid!
Soms gaat die grote boosheid nog verder en word je eng kalm. Een razende kalmte. Je gaat als het ware een grens over en de woede verandert in kalmte of nog beter gezegd: de woede gaat in de kalmte. De het-gaat-om-het-principe boosheid!
Stel je voor: Je moeder heeft je witte blousje uitgeleend zonder toestemming aan jouw te vragen. Natuurlijk, jij kunt wel even zonder dat witte blousje, maar verdorie, je moeder had het moeten vragen. Bij deze boosheid gaat het niet om de gebeurtenis, maar om het principe. Het is jouw blousje, dus ze kan het niet zomaar uitlenen. Bij deze discussies winnen de andere altijd, want altijd is er het antwoord: “Waar maak je je nou zo druk om?”

Dit zijn alle verschillende soorten die ik kan verzinnen! Weet jij er nog meer? Laat het me weten, want natuurlijk ben ik reuze benieuwd! Ik vond het in ieder geval heel leuk om hier over na te denken en hopelijk jullie ook! Ik zie jullie zondag weer! Thanks for reading! X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s