Mijn ochtendroutine!

Jaaa, ook vandaag neem ik jullie weer mee in mijn eigen leven en deze keer vertel ik jullie hoe mijn dagelijkse ochtendroutine eruit ziet! Ik ga het dan hebben over de dagen met school van opstaan tot ik gearriveerd ben op school. Iedereen doet het anders, maar misschien herken je iets of inspireer ik je! Laten we snel beginnen! Om kwart over 6 word ik wakker gemaakt door mijn vadertje. Jep, dat is vroeg. Jep, dat vind ik ook vervelend. Dat ik gewekt wordt om 6:15 betekent nog niet dat ik dan ook uit bed ga! Net als ieder meisje, wil ik nog even in bed liggen en dat doe ik dan ook! Iets van tien minuten later word ik voor de tweede keer uit mijn slaap gehaald (het komt namelijk regelmatig voor dat ik weer in slaap gevallen ben). Nu gaat er een fel lampje aan èn worden mijn dekens van me afgehaald. Dit was in het begin heel vervelend en dan wilde ik er ook meteen uit (brrrr…. KOUD). Nu ben ik er al wat meer aan gewend, maar dat betekent nog niet dat ik het fijn vind, al kan ik wel wat langer blijven liggen in die kou. En dan, je zult het niet geloven, ga ik werkelijk uit bed. Eenmaal uit bed, slenter ik naar de badkamer toe, waar mijn kleren liggen. Ik ga lekker op een krukje zitten en word eerst even wakker, terwijl ik mijn rug lekker tegen de verwarming aan laat leunen, waardoor ik het ook meteen weer wat warmer krijg. Ik probeer om de avond van tevoren alvast te bedenken wat ik de volgende dag ga aandoen, zodat ik daar ’s ochtends geen tijd meer aan hoef te besteden! Dit doe ik trouwens ook met mijn schooltas. Eenmaal aangekleed, ga ik naar beneden en plof ik op mijn stoel. Brood pakken en zorgen dat er iets op ligt is wat ik daarna doe. Hoeveel? 4 boterhammen gaan er mee naar school voor de grote pauze en 2 boterhammen zijn mijn ontbijt. Ik smeer de 4 boterhammen en vervolgens pak ik de andere 2 erbij. Mijn lieve vadertje heeft dan een omelet gebakken (serieus, het is geen grapje) en die eet ik dan weer op als ontbijt, wat een luxe! Het is nu kwart voor 7. Als dat eenmaal gedaan is heb ik even vrije tijd en doe ik wat ik wil doen. Soms (eigenlijk hoort er meestal te staan) moet ik nog iets doen voor school en dan is deze vrije tijd daar uiterst geschikt voor. Zo niet, dan ga ik lekker internet afstruinen: Mijn eigen blog, girlscene, youtube, etc. Om kwart over 7 stop ik met wat ik aan het doen was en ga ik me voorbereiden op het vertrek (wauw, hoe dramatisch). Vervolgens kom ik erachter dat kwart over 7 eigenlijk te laat is (maar de volgende dag maak ik weer dezelfde fout). Hup, hup, opschieten. Tandenpoetsen, schoenen aan, tas op fiets (hier heb ik een hele lieve moeder voor) en nog naar de wc.
Kijk, ieder kind heeft vroeger toch geleerd, toen je nog niet zo goed kon inschatten wanneer je naar de wc moest, dat als je ergens heen ging, eerst even plassen. Ik doe dit nog steeds, is dit herkenbaar?????
O ja, wat me ook nog te binnen schiet: Als ik dus echt moet opschieten (dus bijna altijd) ga ik echt heel raar multitasken! Mijn combinaties die ik het vaakste doe zijn naar de wc & schoenen aan doen of naar de wc & tandenpoetsen. Heb jij ook van zulke rare combinaties? Tussen 10 en 5 voor half 7 zit ik op de fiets richting school. Eerst een kwartiertje alleen en vervolgens met vriendinnen verder, gezellig! Rond 8:10 ben ik op school en dan kan ik lekker rustig aan doen!

Dit was het: Mijn ochtendroutine! Laat gerust jouw ochtendroutine achter! O ja, als je nu denkt dat ik verwend ben: You’re right! Tja, ik ben best wel verwend, maar hé, ik besef het tenminste. Laat nog weten wat je ervan vond enne, dan wens ik je nog een heeeeeele fijne dag! Thanks for reading!

Advertenties

5 gedachtes over “Mijn ochtendroutine!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s