Tips tegen een saaie les!

Jeeh, de leraar heeft er een praatlesje van gemaakt! Nu hoef jij niks te doen, maar na 5 minuten kun je al in slaap vallen. Tja, wat moet je dan? In deze blog ga ik jullie vertellen wat je allemaal kunt doen in zo’n verschrikkelijk saaie les! Als je geïnteresseerd bent, lees dan snel  verder!

 

 

 

 

Maak de supergave tekening!
Laats heb ik een artikel online gezet, waar ik jullie stap voor stap uitleg, hoe je een ultra gaaf kunstwerk kunt maken! Klik hier, als je het nog eens wilt lezen! Een paar keer oefenen en je krijgt dit als resultaat:
_DSC9614

Boter, kaas en eieren!
Als je buurman/buurvrouw zich ook verveelt, kun je natuurlijk ook gewoon het klassieke boter-kaas-en-eieren spel doen, want dit blijft leuk! Helaas gaat de lol er weer een tijdje weer af, dus we gaan door naar de volgende verlossing!

Galgje!
Hier kun je je woordenschat pas echt tonen! Super leuk en veel plek neemt het niet in! Hier een paar woorden:
-sphynx
-jazzzanger
-koeieuier
-galgje
Je hebt natuurlijk ook nog mensen die voor de extreem lange woorden gaan, dus voor jullie:
-ruitensproeiervloeistof
-gehandicaptenparkeerplaats
-arbeidsongeschiktheidsverzekeringsformulier (43 letters!!!)

Taaltips voor thuis; praten; Galgje spelen

Kamertjeverhuur!
Waarschijnlijk zal niet iedereen dit spel kennen, dus je kan hier klikken om uitleg! Dit is echt een leuk spelletje en dit is niet super snel klaar! Zorg dat je twee verschillende kleuren pennen hebt en opeens zal de les een stuk leuker worden!

Muziek luisteren!
Je kunt natuurlijk ook even een playlist opzetten en dan met zeer interessante blikken de les bekijken, terwijl je eigenlijk niets hoort.

So true

Tel het stopwoordje van je leraar!
Deze vind ik echt hilarisch! Zo heb ik een leraar die niet normaal vaak “hè” zegt. Toen ik dit ging tellen (je gaat er dus automatisch op letten), had ik iets van 50 keer hè gehoord! Dit is zeker een aanrader!

Namenbingo!
Dit is een leuke als je het met de hele klas doet! Je moet het eigenlijk wel van tevoren afspreken, als je het me je hele klas doet. Hoe gaat het in z’n werk? Iedereen schrijft negen namen op van kinderen die op dat moment in het lokaal zitten. Zodra de leraar/lerares een naam van je lijstje heeft opgenoemd, kan je die wegstrepen. Als je ze allemaal hebt weggestreept, heb je bingo!

Blog!
Laten we er nou van uitgaan, dat je geen laptop hebt, dan kan je altijd onderwerpen voor een blog verzinnen of je blog tijdelijk op (echt) papier zetten!

Maak lijstjes!
Lijstjes maken is super leuk en je kunt het met alles doen! Zo kun je een bucketlist maken of een verlanglijstje of je top 10 qua favoriete eten , heeeeeeeeeel veel variatie is er mogelijk!

Gedachten lezen!
Deze heb ik gevonden op internet en die wilde ik zeker delen! Dit moet je vooral doen met je buurman/buurvouw, want dan wordt het echt hilarisch! Bijvoorbeeld: Een klasgenootje kijkt naar z’n nagels en dan zeg jij ‘hmm, ik moet vanavond echt mijn nagels knippen’.

Untitled

Dit waren ze allemaal! Als het goed is moeten je lessen nu een stuk leuker worden! Heb jij nog tips? Of nog hele goed woorden voor galgje? Laat het me allemaal weten in een reactie hieronder! Thanks for reading! X

Advertenties

4 gedachtes over “Tips tegen een saaie les!

  1. Ik denk dat ik lijstjes ga maken, en ik vindt die tekening ook wel leuk ik ga zelf bijna naar de middel bare school dus ik ben voorbereid. dankje voor de tips!. Leuke blogpost!.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s