Tips tegen spierpijn!

Yes! Sporten is wat we willen (en ook weer niet)! Tegenwoordig staat internet bom vol met motivatie artikelen en algemene sport artikelen, maar de spierpijn die erbij komt kijken, wordt wel eens vergeten! Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand een artikel leest, meteen gaat sporten en vervolgens thuis komt met enorme spierpijn! What to do? Lees vooral verder voor tips!

.

Hoe kun je spierpijn voorkomen?

Doe een warming-up!
Als je voor het sporten een warming-up doet, bereidt dat je spieren al een beetje voor! Lichaamstemperatuur (vooral die van de spieren) wordt verhoogd en door dit te doen, zul je spierpijn voorkomen of minder maken!

Loop uit!
Het is erg slecht voor je als je meteen na het sporten stopt! Zo kun je beter bij bijvoorbeeld hardlopen nog eventjes een paar minuten rustig uitlopen, waardoor je het niet zo plotseling stopt.

<3

Niet te ver gaan!
Sporten moet je opbouwen. Je kunt niet verwachten dat je meteen al bij je eerste keer 15 minuten non-stop kunt rennen. Zorg daarom voor een haalbaar doel en stop (met uitlopen) als je denkt dat je te ver te gaat! Je moet je spieren niet te veel belasten!

Wissel af!
Eigenlijk best wel logisch, maar vele dreigen het te vergeten! Probeer af te wisselen met je oefening, waardoor je niet continu dezelfde spier belast.

Hoe kun je spierpijn verminderen?

Zorg voor warmte!
Een bad kan erg fijn zijn als je spierpijn hebt. Je kunt bijvoorbeeld spierpijn verzachten door in bad te gaan en daarna je spieren nog warm te houden. Een variant is een warme zalf smeren.

Vitamine B!
Deze vitamine kan spierpijn verminderen en is dus ook zeker aan te raden! Voorbeelden van producten met (veel) vitamine B zijn: bananen, sinasappels, vlees, kip en eieren.

Massage!
Tja, opzich helpt dit wel, maar ik denk niet dat iedereen hier de mogelijkheid voor heeft… Als je er geld voor over hebt, kun je een masseur betalen en anders kun je het toch maar beter vragen aan iemand die jij kent en dat wil doen!

Een laatste tip, nou ja het is geen tip, maar wel een dingetje dat hierbij hoort. Spierpijn hoort erbij. Het betekent dat je jezelf hebt getraind, je spieren hebt getraind en als het goed is doe je het daarvoor! Je kunt het natuurlijk nog altijd verminderen, maar helemaal waarschijnlijk nooit. Het gaat ook weer weg, dus het einde van de wereld is het niet (ook al zullen dit vele denken :), ik soms ook hoor). Je kunt natuurlijk ook gewoon niet gaan sporten ;), maar dat is niet wat we willen! Wij gaan gewoon lekker sporten en een superrrrrr conditie krijgen!!!!

Dit was het alweer! Laat het me weten als je er iets aan had! Heb je er vaak last van? Heb jij nog andere technieken? Ik hoor het graag van je! Thanks for reading!

Advertenties

Een gedachte over “Tips tegen spierpijn!

  1. Morgen is het 1 april, dus daar moest ik gewoon iets mee doen! Wil jij morgen een grap uithalen, maar heb je geen idee wat voor een grap, lees dan morgen mij blog om 7.00, zodat jij een super 1 april hebt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s