De levensloop van mijn lifestyle!

Hoe sta jij in het leven? Hoe ga je met mensen om? Genieten of alvast denken aan morgen? Allemaal vragen en uiteindelijk vormt dat je lifestyle! Ik heb er natuurlijk ook een en laatst bedacht ik me hoe mijn lifestyle is gevormd en wat de mijne precies is! Vandaag wil ik jullie dus meer vertellen over mijn lifestyle! Ben je geïnteresseerd? Lees dan snel verder!

Ik denk sowieso niet dat ik kan zeggen zo was ik before en zo after. Ik wilde dit eigenlijk wel doen, maar ik kan me al niet meer herinneren wat me vorige was, dus dan gaat before-after niet lukken! Het begon allemaal met een blog op girlscene die over pesten ging. Ikzelf ben nooit gepest, maar ik vind het natuurlijk vreselijk dat het toch gebeurt en dat er nog zoveel meiden en jongens onder lijden! De blog ging dus over pesten en ze vertelde waarom het moest stoppen. Ze deelde ook meteen een filmpje en ik denk dat dat het begin was van mijn nieuwe lifestyle. Ze heeft het over pesten, maar ook over gewoon aardig zijn. De deur voor een vreemde openhouden, vragen hoe het met iemand gaat. Dit zijn kleine dingetjes, maar kunnen de dag van de ander helemaal goed maken!

Dus vanaf de dag dat ik dat filmpje keek, ben ik er op gaan letten. Hoe doe ik tegen mensen? Kan ik mezelf verbeteren? Ook iets waar ik vanaf toen op ging letten: lachen. Ik kwam erachter dat lachen zo belangrijk is. We onderschatten het gewoon. Vanaf toen werd mijn doel om meer te lachen! Als je erop gaat letten is het zo leuk! Lachen is aanstekelijk, als je iemand ziet lachen, dan verschijnt er langzaam ook een op jouw gezicht! Dus een paar keer per dag herhaalde ik tegen mezelf: “Iris, lach!” En dan zette ik een grote glimlach op mijn gezicht, ook al was er niet echt een reden om zo te lachen (vond ik dan). Ook begon ik steeds vaker hoi te zeggen. Ervoor was het bij mij altijd van ‘ik ken jou niet, dus ik zeg maar niks.” En dan heb ik het bijvoorbeeld over mensen die ik tegenkwam terwijl ik naar huis fietste. Nu probeer ik tegen iedereen “Goedemiddag!” te zeggen. Als ik het op papier zet klinkt het heel dom, maar dit vond ik best wel spannend. Nu soms nog steeds! Ik zeg bijvoorbeeld geen ‘hoi’ tegen grote groepen.

Ik wil nog een voorbeeld geven. Een paar maanden geleden, waren er allemaal mensen in de weer om kabels aan te leggen bij ons. De mannen die dat werk uitvoeren, die werken zo hard! Ik denk niet dat ik me dat kan voorstellen! Van 6 uur in de ochtend tot 7 uur in de avond en misschien nog maar net een gemiddeld salaris! Zij hebben ook kinderen, een vrouw, een familie. Er zijn maar weinig mensen die echt beseffen hoeveel zij doen en hoeveel we ze dankbaar mogen zijn. Zo klagen we bijvoorbeeld als ze de straat aan het openbreken zijn en wij moeten wachten of omfietsen, maar later als ze weer weg zijn en de klus is geklaard heeft niemand het erover wat ze hebben gedaan. Niemand zegt: ‘Dankjewel!’. Maar juist dat had ik me voorgenomen! Om het maar meteen te zeggen: Ik heb het niet gedaan. Telkens durfde ik het niet. Dus dat is niet gelukt, maar het dankbaar ben ik wel! En respect heb ik voor ze (en voor zo veel anderen).

Er komen de laatste tijd vaak artikelen, van ‘hoe neem je afstand van je mobiel’ of artikelen die gaan over hoe asociaal we eigenlijk wel niet zijn met onze smartphone. Zo was er een filmpje die daarover ging en dat was de tweede invloed van mijn lifestyle. Zo probeer ik het bijzijn van anderen mijn mobiel niet te pakken, af te spreken in plaats van appjes sturen of bellen. Als ik bel, zijn ze er nog steeds niet bij, maar hé, het is (kleine) stap.

Wat houdt mijn lifestyle nou in? Ik probeer positief te staan in het leven en alles van de zonnige kant te bekijken. Ik probeer om met kleine dingen mensen blij te maken en ‘af te kicken van mijn mobiel’. Ik denk dat ik het zo wel kan omschrijven! Hopelijk heb ik je geïnspireerd! Laat me weten wat je van mijn blog vond, want daar ben ik supppppppper benieuwd naar! Wat is jouw lifestyle? Thanks for reading! X

Bron beeld: Twinkelke, indulgy, pinterest

Advertenties

4 gedachtes over “De levensloop van mijn lifestyle!

  1. Ik heb een korte tijd geleden mijn lifestyle ook omgegooid (ivm ziekte) en het is zo fijn om dingen te doen die gewoon goed voor je zijn, ook al heb je er soms even geen zin in. Het is zo fijn om ’s avonds gewoon tevreden te zijn met wat je hebt gedaan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s