In 10 stappen maak jij een super gaaf kunstwerk!

Heeeey! Vandaag is het woensdag en dat betekent een nieuw artikel!! Hoe vaak is het niet dat de les nog maar net begonnen is en na 5 minuten al doodsaai is! Bij mij in ieder geval heel vaak en dan is het natuurlijk, wat kan ik doen? Want je verveelt je en luisteren naar de les daar heb je ook geen zin in! Voor meiden is vaak de oplossing om te gaan tekenen, maar ik weet dat er genoeg zijn die wat minder zijn in tekenen! Voor die en natuurlijk voor ieder ander die dit wil kunnen tekenen, laat ik jullie stap voor stap zien, hoe je deze gave tekening kunt tekenen! _DSC9622 We gaan beginnen, dus pak maar een pen/potlood en een papiertje en dan gaan we aan de slag!

Stap 1: Je zet gewoon een kruis.

Stap 2: Aan elk uiteinde van het kruis zet je weer 2 streepjes, zodat je ‘4 vliegers’ krijgt  (het is maar goed, dat ik ook beeldmateriaal heb)

_DSC9592 _DSC9594

stap 3: Je verdeelt elke ‘vlieger’ in tweeën.

Stap 4: Je kleurt de rechterkant (of linkerkant) van elke ‘vlieger’ in.

_DSC9596 _DSC9598

Stap 5: Je maakt een driehoek tussen elke 2 ‘vliegers’ en ook deze (stap 6) verdeel je weer in tweeën! _DSC9600 _DSC9601

Stap 7: Elke rechterkant kleur je weer in! (linkerkant als je dat bij stap 4 ook deed)

Stap 8: Je tekent nu tussen elke driehoek en ‘vlieger’ weer een driehoek.

_DSC9604 _DSC9608

Stap 9: Je zet er weer een streep doorheen en (stap 10:) kleurt de rechterkant (of linkerkant) in. _DSC9609 _DSC9614

Vervolgens krijg je bovenstaand plaatje als eindresultaat, wat natuurllijk heel mooi is! Ik heb deze zelf gemaakt en met de hand, want tijdens de les wil je niet te veel opvallen en ga je niet met liniaal precies de hoek enzo opmeten! Ik heb dus getekend zoals ik het in de les zou doen! Maar, als je dit thuis doet, kun je nog verder! Je kan jouw kunstwerk namelijk nog uitknippen (zoals de foto hierbeneden!). Ik heb er voor gekozen om er nog een wit randje omheen te laten, maar dat hoeft natuurlijk niet!

_DSC9622

Dit was het weer voor vandaag! Hopelijk is het je gelukt om mee te doen en zo niet, dan kun je het altijd nog eens proberen! Ik vind het in ieder geval iets heel leuks en wilde dit graag met jullie delen! Het zou super tof zijn als je een reactie achterlaat en vertelt wat je van mijn blog vond of op het knopje ‘volg’ klikt! Tips zijn altijd welkom! Thanks for reading! X

Advertenties

6 gedachtes over “In 10 stappen maak jij een super gaaf kunstwerk!

  1. Pingback: Tips tegen een saaie les! | Bloggersnote

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s